Καιρός: Παραμένει αυξημένη η θερμοκρασία μέχρι και την Τετάρτη

Καιρός: Παραμένει αυξημένη η θερμοκρασία μέχρι και την Τετάρτη
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας Aris Oikonomou/ SOOC

Λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες. Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια τις επόμενες μέρες στα κεντρικά και βόρεια
  • Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας περί τους 35 με 36 βαθμούς στα ανατολικά και τους 36 με 37 στη δυτική Ελλάδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Καλές για την εποχή θερμοκρασίες και μελτέμι τοπικά στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα στα βόρεια και τα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα είναι μεταβλητοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-06-2022

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά – βορειοανατολικά και δε θα ξεπεράσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη και κατά τόπους στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά με μικρή ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 28-06-2022

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και κατά τόπους στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως στα ηπειρωτικά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, ενώ είναι πιθανόν να βρέξει και στα ορεινά της Κρήτης. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 33 και 34 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version