Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά
Συννεφιά (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Λασίθι & Ηράκλειο. Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Με τοπικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6-7 μποφόρ.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Λασίθι & Ηράκλειο σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Βορειοδυτική και Κεντρική Ευρώπη, ενώ το σύστημα που βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας παραμένει σχεδόν στάσιμο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το πεδίο χαμηλών πιέσεων στην περιοχή της Ιταλίας που θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια τμήματά της.

Την Κυριακή στη δυτική και τη βόρεια χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά τους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 33, στις Κυκλάδες τους 27 στη νότια Κρήτη τους 30 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα . Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στον Κάβο Ντόρο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 8 Σεπτεμβρίου 2002 είχαμε ισχυρή καταιγίδα στο Κέντρο της Αθήνας και το 2014 ανεμοστρόβιλο στα Γιάννενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα