Καιρός: Παροδικές βροχές με σταδιακή βελτίωση την Κυριακή

Καιρός: Παροδικές βροχές με σταδιακή βελτίωση την Κυριακή
Eurokinissi

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά . Μετά το μεσημέρι ο καιρός βελτιώνεται

  • Η θερμοκρασία σε κανονικές για την εποχή τιμές

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ

 

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 14 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 21/2/1940 είχαμε από τις σφοδρότερες θύελλες στη Β. Κρήτη με Β-ΒΑ ανέμους που προκάλεσαν καταστροφές κυρίως στα Χανιά. Το 2003 είχαμε ισχυρό παγετό στη Βόρεια Ελλάδα με -9°C ελάχιστη θερμοκρασία στην Καστοριά και το 2009 χιόνισε στη Θεσσαλονίκη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα