Καιρός: Παροδική αστάθεια την Κυριακή και Δευτέρα

Καιρός: Παροδική αστάθεια την Κυριακή και Δευτέρα
Καλοκαίρι Eurokinissi

Διατηρείται το μελτέμι στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά. Παροδική αστάθεια την Κυριακή και Δευτέρα. Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος με περιορισμένη αστάθεια κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά και στα δυτικά περί τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 εκτός από τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη όπου δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 07/08

Στην ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές, τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά θα σταματήσουν, ενώ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 32 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 08/08

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 09/08

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/08

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 37 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα