Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια – Δεν αλλάζει σημαντικά η θερμοκρασία

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια – Δεν αλλάζει σημαντικά η θερμοκρασία
Συννεφιασμένος καιρός Eurokinissi

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από τον μετεωρολόγο μας, Θοδωρή Κολυδά.

Με λίγες τοπικές μπόρες το απόγευμα θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή στην ηπειρωτική χώρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ένα ομαλό πεδίο υψηλών πιέσεων στη χώρα μας, ενώ αντίθετα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν τα κεντρικά και βόρεια.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί βροχές και καταιγίδες στα βόρεια χωρίς όμως να μας επηρεάζει Στη χώρα μας θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, ενώ τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 3 Μαΐου 1995 είχαμε χιονοπτώσεις στην Πίνδο, αλλά και στη Φλώρινα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα