Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα βόρεια

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα βόρεια
Άνοιξη στην Αθήνα Dimitris Kapantais / SOOC

Περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι μόνο στα νοτιοανατολικά και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Η αστάθεια θα διατηρηθεί τις επόμενες ημέρες και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ – ΆΝΕΜΟΙ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 με 7, πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά στους 22 με 24 βαθμούς, στα δυτικά τους 20 με 23 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 5/5/2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Πελοπόννησο με πλημμύρες σε Μεσσηνία και Ηλεία. Το 2013 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στη Βλάστη Κοζάνης που προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες μήλων. Το 2014 είχαμε πλημμύρες στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Το 2016 εμφανίστηκαν δύο υδροσίφωνες στα Χανιά.

Στις 5/5/2010 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αραβική Χερσόνησο με αποτέλεσμα καταστροφικές πλημμύρες με ανθρώπινα θύματα στη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη (επτά θύματα στη Σαναά)

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα