Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια με κανονικές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια με κανονικές θερμοκρασίες την Παρασκευή
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΙΡΟΣ// ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

Άνεμοι έως 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Θα περιοριστεί η αστάθεια στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά

  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια 5-6 μποφόρ

 

Την Παρασκευή στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 28 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βαθμιαία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού. H αστάθεια θα συνεχιστεί στα ηπειρωτικά, αλλά θα είναι περιορισμένη. Όσοι πάνε στα νησιά για τριήμερο δεν θα συναντήσουν προβλήματα αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Δείτε και τις θερμοκρασίες θάλασσας που πλέον παντού θα ξεπερνούν τους 20 βαθμούς

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 18/6/1963 ισχυρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Βόλου.. Σπίτια στο κέντρο πλημμύρησαν. Το 2014 είχαμε πλημμύρες και χαλάζι σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας. Το χαλάζι έφτασε σε μέγεθος τα 4εκ σε Πιερία και Ημαθία. Το αεροδρόμιο Μακεδονία παρέμεινε χωρίς ρεύμα για ώρες λόγω πτώσης κεραυνού. Το 2015 παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα από ισχυρές καταιγίδες. Πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν κυρίως τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Θεσ/νίκης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα