Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια την Τρίτη

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια την Τρίτη
Συννεφιασμένος καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά περί τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές τα ηπειρωτικά τους 36 και τοπικά στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου
  • Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 36 με 37 και στα δυτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5-6 και στο Κάβο Ντόρο 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 2/8/1986 είχαμε μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Λουτράκι. — Το 2001 σημειώθηκαν ζημιές στον Πλαταμώνα από καταιγίδα. — Το 2005 σημειώθηκαν 41°C μέγιστη θερμοκρασία στο Θησείο. — Το 2012 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Ηγουμενίτσα. — Το 2014 εκδηλώθηκαν πλημμύρες σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα