Καιρός: Πολλές βροχές από το Σάββατο

Καιρός: Πολλές βροχές από το Σάββατο
Ισχυρές βροχές Eurokinissi

Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα ανέβει στα νότια , αλλά στη Βόρεια Ελλάδα θα πέσει. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το ΝΕWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια Πολλές βροχές τοπικά ισχυρές από το Σάββατο έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια
  • Θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο το Σαββατοκύριακο στα νότια , αλλά πτώση στη βόρεια Ελλάδα .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στα νοτιοδυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Καιρός Σάββατο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου μετά το μεσημέρι θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Βαθμιαία οι βροχές στηνότια νησιωτική χώρα θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.


Kαιρός Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικέςνεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.


Καιρός Δευτέρα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά, αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια.


Kαιρός Τρίτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα