Καιρός: Πολλές βροχές μέχρι τα μέσα της εβδομάδας – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή

Καιρός: Πολλές βροχές μέχρι τα μέσα της εβδομάδας – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή
Βροχερός καιρός INTIME

Ενισχυμένοι νοτιάδες που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Συννεφιά με πολλές βροχές από Τρίτη έως και Πέμπτη- Βελτιωμένος καιρός υτην Πρωτοχρονιά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βροχερός ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο τριήμερο , ενώ από την Πέμπτη το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν για βελτιωμένο καιρό την Πρωτοχρονιά.

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 28-12-2021

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-12-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι νότιοι 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι

βαθμιαία στα δυτικά τμήματα σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 30-12-2021

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-12-2021 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ)

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές έως την Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές την Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΉ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα