Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί μέχρι και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί μέχρι και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Καιρός ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές αναμένεται ο καιρός αυτή την εβδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται ο καιρός αυτή την εβδομάδα, αν και θα έχουμε πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων την Τετάρτη (26/3) με το πέρασμα μιας μετωπικής επιφάνειας, ενώ από Πέμπτη (27/3) τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα.

Η θερμοκρασία θα πέσει πρόσκαιρα, αλλά από το Σαββατοκύριακο θα επανέλθει (και θα παραμείνει) σε κανονικές για την εποχή τιμές. Τα δεδομένα για την Υετός Κυριακής (30/3)(1/5) ακόμη είναι ασαφή, αλλά υπάρχουνΥετός Κυριακής (30/3) στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη (25/3) στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει τους 22 με 23 και κατά τόπους στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Υετός Τρίτης (25/3)

Την Τετάρτη (26/3) αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί, ενώ τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια από δυτικές και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 18 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Υετός Τετάρτης (26/3)

Την Πέμπτη (27/3) στην ανατολική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Νοτιοανατολικά το πρωί θα είναι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Υετός Πέμπτης (27/3)

Την Παρασκευή (28/3) θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Αιγαίο και την Κρήτη τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Υετός Παρασκευής (28/3)

Το Σάββατο (29/3) στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Υετός Σαββάτου (29/3)

Την Κυριακή (30/3) αρχικά στα βόρεια και από το μεσημερι στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Υετός Κυριακής (30/3)

Για την Πρωτομαγιά ακόμη τα προγνωστικά δεν είναι σαφή, όμως υπάρχουν ενδείξεις οτι θα επανέλθει η αστάθεια στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχει η προοπτική μέχρι και την Δευτέρα αλλά θα επανέλθουμε με επικαιροποιημένα στοιχεία τις επόμενες ημέρες για την εξέλιξη του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα