Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές την Τσικνοπέμπτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές την Τσικνοπέμπτη
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Πολλές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο –Χιόνια στα ορεινά

  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ

  • Πτώση θερμοκρασίας αλλά και βελτίωση του καιρού από το Σάββατο το απόγευμα

 

Για την Τσικνοπέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μπ Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική κυρίως μετά το μεσημέρι

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα