Καιρός: Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας – Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη

Καιρός: Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας – Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αρχικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές ενώ αργότερα θα εκδηλωθούν βροχές από τα δυτικά, που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Δείτε πως οργανώνεται το νέο χαμηλό στη Σικελία , πως οργανώνεται και επηρεάζει τον καιρό στη χώρα μέχρι το βράδυ της Πέμπτης

Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός όμως τοπικές βροχές θα σημειωθούν βαθμιαία από τα δυτικά, που το απόγευμα θα ενταθούν και βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 13/10/1955 είχαμε καταρρακτώδεις βροχές με 27 νεκρούς σε Αθήνα και Βόλο.

Το 2009 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στα Λεχαινά Ηλείας.

Το 2020 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής ανεμοστρόβιλος προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Η ΦΟΝΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Όλοι γνωρίζουμε οτι τα μπαζωμένα ρέματα , οι καμένες εκτάσεις που δεν αναδασωνονται και τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα, που συντελούν στην καταστροφή δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Οι φονικές πλημμύρες είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια . Στη δεκαετία του 1950, ο Βόλος με ανοιχτές ακόμη τις πληγές από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου πολέμου, προσπαθεί να βρει μέσα από τις καθημερινές ανάγκες που παρουσιάζονται την πορεία του και τρόπους για να ορθοποδήσει. Ωστόσο, από το 1954 έως το 1957 πλήττεται από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες που τον κρατάνε σε μακροχρόνια κατάσταση ανάγκης .

Σχετικά με τον ισχυρό σεισμό στις 19 Απριλίου 1955 όπως είδαμε στο παραπάνω βίντεο είχαμε 1 νεκρό , 41 ανθρώπους τραυματίες και 459 κτίρια που καταστράφηκαν, από τα 10047 που υπέστησαν βλάβες.. Ο σεισμός προκάλεσε βλάβες σε 61 χωριά του νομού Μαγνησίας καθώς και στη Βόρεια Εύβοια. Οι απώλειες όμως από τις πλημμύρες που ακολούθησαν τον Οκτώβριο του 1955 ήταν πολλαπλάσιες.

Ήταν Πέμπτη 13 Οκτωβρίου του 1955, όταν ο Βόλος μεταβλήθηκε σε υγρό τάφο. Απολογισμός 27 νεκροί και 23 τραυματίες. Υλικές ζημιές ανυπολόγιστες, δεκάδες σπίτια εξαφανίστηκαν και εκατοντάδες άλλα πλημμύρισαν. Ο Βόλος χάθηκε κάτω από τα νερά των έντονων βροχοπτώσεων από τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου και η βροχή μετατράπηκε σε σφοδρή καταιγίδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα