Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας από Τρίτη του Πάσχα

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας από Τρίτη του Πάσχα

Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και μεταφορά σκόνης από την Αφρική έως και τη Δευτέρα του Πάσχα – Από την Τρίτη αισθητή πτώση θερμοκρασίας
  • Η θερμοκρασία θα τοπικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή και θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 03-05-2021

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά, κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όμως σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 04-05-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-05-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά των υπολοίπων κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου μέχρι τη Δευτέρα , ενώ την Τρίτη θα πέσει στους 26 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες Την Τρίτη ο καιρός θα είναι βροχερός . Η θερμοκρασία από τους 28 βαθμούς τη Δευτέρα θα πέσει στους 20 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα