Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας από Τρίτη

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας από Τρίτη
Οι ακτίνες του ηλίου ξεπροβάλουν μέσα από τα συννέφα πάνω από την πόλη των Τρικάλων. Eurokinissi

Η αστάθεια τη Δευτέρα επεκτείνεται σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ξεκινά αστάθεια στα βόρεια και εντείνεται από την Τρίτη σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά  
  • Η θερμοκρασία  σε κανονικά επίπεδα για την εποχή με πτώση από την Τρίτη
  • Οι άνεμοι από την Κυριακή θα φτάνουν τα 4 με 5  και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

 

Καιρός Δευτέρα

Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε

πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

 

Καιρός Τρίτη

Στα κεντρικά και βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο

Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα κεντρικά και τα βόρεια.

 

Καιρός Τετάρτη

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

 

Καιρός Πέμπτη

Στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή..

 

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές  νεφώσεις με μπόρες την Τρίτη και Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου

 

Καιρός Θεσσαλονίκη   

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  τοπικές νεφώσεις με μπόρες ή καταιγίδες  Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Η εβδομαδιαία πρόγνωση

Άστατος καιρός την Κυριακή στα Βόρεια και από Δευτέρα και μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά . Μια γρήγορη ματιά του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα