Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά την Τρίτη

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά την Τρίτη
eurokinissi

Ενισχυμένοι βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, βροχές στην ανατολική Ελλάδα και χιόνια σε ορεινά και βόρεια ημιορεινά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχερός ο καιρός στα ανατολικά με παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές αλλά και στα βόρεια ημιορεινά
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Επικράτηση βοριάδων τις επόμενες ημέρες και πτώση της θερμοκρασίας . Στα ανατολικά θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος με βροχές κυρίως στα προσήνεμα και χιόνια σε ορεινά αλλά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Σήμερα Τρίτη στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και μόνο την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θρμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα στις 14/12/1951 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στην Αθήνα. — Το 2008 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Κω.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα