Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, λίγες βροχές και θυελλώδεις βοριάδες την Δευτέρα

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, λίγες βροχές και θυελλώδεις βοριάδες την Δευτέρα
Χειμωνιάτικο στιγμιότυπο από την Μηλίνα στο νότιο Πήλιο eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση της τάξης των 8 με 10 βαθμών Κελσίου

  • Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7-8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο

  • Τα φαινόμενα θα είναι λίγα. Ο καιρός από τα α βόρεια και από το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται

 

Για τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, και χιόνια στα ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή , ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου αλλά με την αίσθηση χαμηλότερων θερμοκρασιών λόγω των ενισχυμένων βοριάδων.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική βελτιούμενος από το απόγευμα

 

Στην Αττική  προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες βροχές το πρωί στη Θεσσαλονίκη και γρήγορη βελτίωση

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα