Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
Συννεφιασμένος καιρός eurokinissi

Άνεμοι στα 5-6 και από την Τρίτη τοπικά 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος με περιορισμένη αστάθεια κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές περί τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου με βαθμιαία πτώση προς τα μέσα της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 και τοπικά από την Τρίτη στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα στη Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια και την ανατολική χώρα και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 02-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν στα βορειοανατολικά και στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, όπου στα ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 04-08-22

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-08-22

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα