Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή
Ο ήλιος βγαίνει στην Αργολίδα Eurokinissi

Αραιές νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια

  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και τοπικά θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς , ενώ το πρωί ο παγετός θα υποχωρήσει

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 μποφόρ

 

Την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 11 με 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 17 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 28/3/1931 είχαμε έντονες χιονοπτώσεις αλλά και χιονόστρωση στην Αθήνα. Το 1958 σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Το 2004 είχαμε πολύ σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα. Το 2014 είχαμε μεγάλες ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων στη Σάμο, καταστροφές από κεραυνό στην Άρτα. Το 2015 τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λέρος λόγων πλημμύρας και χαλαζοπτώσεων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα