Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά
Βροχή Eurokinissi

Άστατος καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες . Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Άστατος καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και μόνο στα νότια τοπικά τα 5-6 μποφόρ .

Την Τετάρτη στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 βαθμούς Κελσίου

Καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την ωριαία πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 9/6/1983 είχαμε καταστροφές από καταιγίδες στη Β. Ελλάδα. — Το 2006 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στην Ορεστιάδα με 110 χιλιοστά βροχής μέσα σε ένα διήμερο. — Το 2014 οι ισχυροί άνεμοι και το χαλάζι προκάλεσαν προβλήματα στη Θεσ/νίκη. Χαλαζοπτώσεις και σε Ηλεία, Τρίκαλα, Μεσοχώρι Κρήτης και πλημμύρα στην Κάλυμνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα