Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Βροχές σε όλη την χώρα και χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Βροχές σε όλη την χώρα και χιόνια στα ορεινά
Κακοκαιρία με βροχές ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Μεταβολή του καιρού με βροχές το Σαββατοκύριακο και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Το Σάββατο βροχές καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά -Καμία σύγκριση με προηγούμενη κακοκαιρία
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και το βράδυ τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ


Εβδομαδιαία προοπτική

Δύο νέες διαταραχές θα μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες . Η πρώτη το Σαββατοκύριακο και η επόμενη από την ερχόμενη Τρίτη

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία την κεντρική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πυκνές.


Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι των οποίων η ένταση στο Ιόνιο και από το απόγευμα στα ανατολικά θα φτάνει τα 8 και πιθανόν στο νότιο Αιγαίο το βράδυ τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-01-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά στη Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους σε ημιορεινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν, όμως σε αυτές τις περιοχές μέχρι το μεσημέρι θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες όμως βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 11 βαθμούς, στα
ανατολικά ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς και στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 31-01-2022

Σε όλη χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 01-02-2022

Αρχικά στα δυτικά και πολύ γρήγορα στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και τα παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα νότια αλλά και πτώση στη βόρεια Ελλάδα . Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-02-2022

Σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά και τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα θα έχουμε βροχές την Κυριακή και Τρίτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα