Καιρός: Σε πολύ υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο

Καιρός: Σε πολύ υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Την Κυριακή βροχές κυρίως στα δυτικά, ενώ από Δευτέρα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

O καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά . Περισσότερα φαινόμενα από Κυριακή
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω τα κανονικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς αλλά από τη Δευτέρα και μετά θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και από βδομάδα τοπικά τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-10-2022


Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-10-2022


Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-10-2022


Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα της τάξης των 5-6 βαθμών Κελσίου και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 04-10-2022


Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 26 και 32 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 24 και 30 βαθμών Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα