Καιρός: Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Καιρός: Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο έως την Τετάρτη. Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με πιθανή αστάθεια στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το επόμενο τριήμερο και άνοδο από την Πέμπτη και μετά
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από την Πέμπτη

Η προοπτική του καιρού

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με ενισχυμένο μελτέμι έως την Τετάρτη

Η πορεία των αερίων μαζών στα 850 hPa από 18 Ιουλίου 2022 έως το τέλος της εβδομάδος . Η ζέστη θα αρχίσει να εντείνεται από την Παρασκευή και μετά

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.

Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους στα δυτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 19-07-22

Στην κεντρική Μακεδονία λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 και κατα τόπους τους 34 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 30 με 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 21-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-07-22

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 31 και 36 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα