Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι της Πέμπτης

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι της Πέμπτης
Κακοκαιρία στην Αθήνα Getty Images/iStockphoto

Αρχικά βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, αλλά σταδιακή βελτίωση πριν από το μεσημέρι. Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Αρχικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που τοπικά είναι πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις με γρήγορη βελτίωση
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

Η Προοπτική του καιρού

Την Πέμπτη στη κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων πιθανόν 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα δυτικά από 12 έως 24 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά από 11 έως 23 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική νωρίς το πρωί προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Σαν σήμερα στις 19/5/2004 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στην περιοχή Ηρακλείου Κρήτης.

Το 2007 είχαμε ανεμοστρόβιλο στη Φθιώτιδα. Το 2008 είχαμε μεταφορά σκόνης από τη Λιβύη προς την Ελλάδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα