Καιρός: Σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας
Σταγόνα βροχής στην άκρη ενός φύλλου τριανταφυλλιάς κατά την διάρκεια βροχόπτωσης Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Την Τρίτη μόνο στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά.

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και πάλι βροχές από το βράδυ της Τετάρτης και κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή στα Δυτικά και τα βόρεια.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και κεντρικά της Ευρώπης που περνάνε και από τη χώρα μας. Το σύστημα που μας επηρέασε χθες από το μεσημέρι απομακρύνεται προς την Τουρκία

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το οργανωμένο μέτωπο που πέρασε και ένα άλλο που θα έρθει στα Δυτικά από το βράδυ της Τετάρτης.

Την Τρίτη στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές βελτιωμένος καιρός και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. . Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 25 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 5/11/1928 είχαμε σοβαρές πλημμύρες στην Αθήνα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version