Καιρός: Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος
Καλοκαιρινός καιρός Aris Oikonomou/ SOOC

Ο υδράργυρος τοπικά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Μεταβλητοί άνεμοι και τοπικά στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου με τάση περαιτέρω ανόδου το επόμενο τριήμερο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 4 με 5 μποφόρ

Η Προοπτική του καιρού

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, τις περισσότερες ώρες σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 13 έως 32 βαθμούς , στα δυτικά από 15 έως 35 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 και στα νησι΄’α του Αιγαίου από 17 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Σαν σήμερα στις 25/5/1991 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1500μ, με χιόνι 10εκατοστά στη Κατάρα. — Το 2006 & το 2009 εκδηλώθηκαν πολύ ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία.

Το 1955 το διήμερο 25-26 Μαΐου 1955, ένα ισχυρό κύμα καταιγίδων στις νοτιο-κεντρικές ΗΠΑ είχε σαν αποτέλεσμα ένα μπαράζ ανεμοστροβίλων που έπληξαν ιδιαίτερα την Οκλαχόμα και το Κάνσας. Δύο από αυτούς είχαν την μέγιστη ισχύ (F5) της κλίμακας Φουτζίτα και έπληξαν το Μπλάκγουελ της Οκλαχόμα και το Γιούνταλ του Κάνσας προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και το θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Το Γιούνταλ σχεδόν ισοπεδώθηκε και αφανίστηκε το 20% του πληθυσμού της πόλης. Ο ανεμοστρόβιλος Blackwell συνοδεύτηκε από ασυνήθιστη ηλεκτρική δραστηριότητα, με έως και 25 εκκενώσεις ανά δευτερόλεπτο

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα