Καιρός: Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες – Άνεμοι έως 6 μποφόρ

Καιρός: Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες – Άνεμοι έως 6 μποφόρ
Βροχές MotionTeam

Διατηρούνται υψηλές οι θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι, στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες .Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα βορειοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 3 με 4 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 24/1/1963 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
  • Το 2006 είχαμε καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Κεφαλονιά από ανατολικούς ανέμους σε επίπεδο θύελλας. Άνεμοι σε επίπεδο θύελλας και στο Βόρειο Αιγαίο. Στη Μαγνησία σφοδρές χιονοπτώσεις στα πεδινά προκαλούν προβλήματα στις μετακινήσεις από Βελεστίνο και ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις μέχρι και στα παραθαλάσσια μέρη της Στερεάς (Λουτράκι).
  • Το 2013 ανεμοστρόβιλος προκαλεί καταστροφές στον Δέκαρχο Ξάνθης. Υδροσίφωνας στο Αργοστόλι και χαλαζοπτώσεις σε Έβρο και Αττική (3εκ).

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα