Καιρός: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις επόμενες μέρες

Καιρός: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις επόμενες μέρες
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Συννεφιά με βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, ένταση βροχοπτώσεων την Τρίτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στην Αθήνα από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές δυτικά κεντρικά και βόρεια. Περισσότερα φαινόμενα την Τρίτη
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ

Η 10ημερη προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και βαθμιαία τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-05-2023

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 πιθανώς έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 26 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 16-05-2023

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το πρωί, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία στα κεντρικά και νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-05-2023


Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα