Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Ισχυρή βροχή στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφία αρχείου AP

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Mεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που τοπικά θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Τρίτη τα ισχυρά φαινόμενα, τα οποία στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (25-09-2019) θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Μέσο κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Κρήτη & νησιά Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ένας ισχυρός αντικυκλώνας στην ανατολική Ευρώπη ενώ στα βορειοδυτικά Βαλκάνια Ιταλία υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα μας επηρεάσει την Τρίτη

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία που θα κινηθεί ανατολικότερα.

 

Την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα, και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. . Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 27 βαθμούς , στα βόρεια τους 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 και στο Αιγαίο τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα μέχρι 6, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση . Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 24 Σεπτεμβρίου 2006 σημειώθηκαν χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας πάνω απο τα 1900 μέτρα υψόμετρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα