Καιρός: Τελευταία μέρα του χιονιά σήμερα – Από Τρίτη ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός: Τελευταία μέρα του χιονιά σήμερα – Από Τρίτη ανεβαίνει η θερμοκρασία
Χιόνια στο Διόνυσο Eurokinissi

Τελευταίο κύμα χιονοπτώσεων τη Δευτέρα. Βελτιώνεται ο καιρός από την Τρίτη. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τελευταίο κύμα χιονοπτώσεων τη Δευτέρα στα νότια. Από την Τρίτη βαθμιαία βελτίωση του καιρού.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα έως την Τρίτη.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα αρχικά θα επικρατήσει κακοκαιρία στις νότιες κυρίως περιοχές με χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους

Καιρός την Τρίτη

Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο καθώς και τη νότια νησιωτική χώρα που βαθμιαία θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Καιρός την Τετάρτη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τη νύχτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νοτιοανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια

Καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά-ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5, στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά στα 6 μποφόρ. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς ανέμους . Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά από τους 6 στους 12 βαθμούς

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα