Καιρός: Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις επόμενες μέρες

Καιρός: Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις επόμενες μέρες

Θα συνεχιστεί σήμερα η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο , ισχυρές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι χιονοπτώσεις από την Τρίτη θα περιοριστούν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στα ανατολικά και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν
  • Στα νότια και την Τρίτη οι καταιγίδες θα είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό

Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα μας θα συνεχίσει να δείχνει τα δόντια του και ανήμερα των Θεοφανείων, που μόνο ως “τολμηροί” θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όσοι θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά τηρώντας και φέτος την παράδοση και το έθιμο. Ήδη, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το βράδυ της Κυριακής ανά την Επικράτεια ήταν αρκετά με την κρατική μηχανή να έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης). Κατά τόπους θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΤΡΙΤΗ

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι, βροχές στα νοτιότερα τμήματα και στο νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο(ενδεικτικά 200-400 μέτρα), καθώς τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση και θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ορεινά όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανόν το πρωί τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το πρωί στην Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τρίτη χιονόνερο ή χιόνι και βελτίωση από Τετάρτη στην Αττική

Την Τρίτη παροδικές χιονοπτώσεις η χιονόνερο και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς . Από την Τετάρτη βελτιώνεται ο καιρός και την Πέμπτη ο υδράργυρος φτάνει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με άνοδο της θερμοκρασίας

Λίγες νεφώσεις και βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι άνεμοι στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από την Τετάρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα