Καιρός: Θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά και ενισχυμένο μελτέμι

Καιρός: Θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά και ενισχυμένο μελτέμι
Γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου ⓒ 2021 Aggelos Barai/Associated Press

Ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο. Θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα και αστάθεια κυρίως στα βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά


• Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου

• Σχεδόν αίθριος καιρός με αστάθεια κυρίως στα βόρεια ορεινά

• Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 6-7 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Για σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος . Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στα δυτικά τους 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σαν σήμερα

Στις 9/7/1905 εκδηλώθηκα ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι που προκάλεσε πλημμύρες και κατάρρευση 5 οικιών στη Θεσ/νίκη. – Το 1912 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Β. Κρήτη. Το 1968 σημειώθηκαν 42°C στην Ιεράπετρα και το 1992: 40°C στα Χανιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα