Καιρός: Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Φίλιππος”

Καιρός: Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Φίλιππος”
Χιόνια στη Θεσσαλονίκη (φωτό αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.
  • Η θερμοκρασία κατά 6 με 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή ενώ από βδομάδα θα έχουμε βελτίωση με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή .

To Σάββατο θα έχουμε χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες με ένταση έως 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσουμε τους 6 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς στα δυτικά και τους 7 με 10 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο. . Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα όπου ο υδράργυρος θα δείξει -12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα ενταθούν και, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι κατά τόπους πυκνές. Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, που το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…

Σαν σήμερα στις 12/3/1953 είχαμε έντονες χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής χώρας και χιονόνερο στην Αττική.

Το 1965 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Το 2013 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες σε Πάτρα και Φισκάρδο. Το 2016 είχαμε χαλαζόπτωση στο Αγρίνιο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα