Καιρός: Τοπικά ισχυρά φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή

Καιρός: Τοπικά ισχυρά φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή
Βροχή ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Η θερμοκρασία θα πέσει αλλά όχι σημαντικά και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα οι άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε Πέμπτη και Παρασκευή κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια που κατά τόπους θα είναι έντονες
  • Η θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα , αλλά με πτώση από την Πέμπτη
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ . Την Πέμπτη πρόσκαιρα οι νοτιάδες θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ στο Ιόνιο

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σήμερα Τετάρτη τοπικές βροχές προβλέπονται στα βορειοδυτικά και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί ενισχυόμενοι στο βόρειο Ιόνιο σε 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 23 με 25 και στα υπόλοιπα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Ιόνιο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στα υπόλοιπα θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες
διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ


Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βαθμιαία και στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια από βόρειες, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ


Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τη Δευτέρα με πιθανότητα βροχών στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι τη Δευτέρα στα δυτικά σε δυτικούς Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και την Παρασκευή πιθανόν καταιγίδα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Πέμπτη και Παρασκευή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα