Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, ενισχυμένοι άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, ενισχυμένοι άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες
Βροχή στην Αθήνα EUROKINISSI

Παροδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια. Στα 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου τα 7 με 8 μποφόρ οι άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές Νεφώσεις με παροδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια

• Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου τα 7 με 8 μποφόρ

Την Τετάρτη στην κεντρική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της αλλά παρόλα αυτά θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο 10ημερο

Λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τα νότια τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει λίγο θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 27/10/1930 είχαμε τη φονική πλημμύρα στην Αθήνα με 2 νεκρούς. Το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες και είχαμε πλημμύρες στην Ηλεία.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα