Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, λίγες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, λίγες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχερός καιρός (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Χαλάει ο καιρός στη χώρα μας την Πέμπτη. Ποιά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά και ποιά φαινόμενα θα σημειωθούν σε ποιές περιοχές. Η αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη στη χώρα μας και στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν ασθενείς παροδικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς λόγω της επικράτησης ισχυρών βοριάδων που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 μπ.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στα Βόρεια Βαλκάνια εδραιώνεται ένα βαρομετρικό υψηλό το οποίο συνδυάζεται με το βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Τυνησίας και προκαλεί ενισχυμένο ανατολικό βορειοανατολικό ρεύμα στη περιοχή μας. Θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μπ.

Η θερμοκρασία: θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς στα δυτικά τους 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Κάβο Ντόρο 7 με 8 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 21 Μαρτίου 1957 είχαμε 29 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία στα Γιάννενα .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα