Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα την Τετάρτη και Πέμπτη στα βόρεια

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα την Τετάρτη και Πέμπτη στα βόρεια
Καιρός με νεφώσεις Eurokinissi

Το Σαββατοκύριακο περισσότερα φαινόμενα στα βόρεια και κεντρικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγα φαινόμενα στα βόρεια Τετάρτη και Πέμπτη και περισσότερα το Σαββατοκύριακο

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Τρίτη αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια προβλέπεται αύξηση των νεφώσεων και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν τοπικά σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.


Καιρός Πέμπτη

Στα βόρεια και μέχρι τις απογευματινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ασθενείς χιονοπτώσεις. Τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, από το απόγευμα κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.


Καιρός Παρασκευή

Στα βορειοανατολικά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και πτώση στα ανατολικά.

Καιρός Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιοδυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι την Κυριακή από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα