Καιρός: Τοπικές βροχές αρχικά, βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι

Καιρός: Τοπικές βροχές αρχικά, βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι
Βροχή Eurokinissi

Οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς και απομακρύνεται η σκόνη από τη χώρα μας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ασθενείς τοπικές βροχές που από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση-Απομακρύνεται η σκόνη από τη χώρα μας.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές. Μόνο0 στη Κρήτη θα είναι υψηλή με μέγιστη τιμή τους 26 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι βαθμιαία θα αρχίσουν να στρέφονται σε δυτικούς 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ

Την Τρίτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 21 με 23 βαθμούς αντίστοιχα και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων νωρίς το πρωί. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 6/4/2007 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στην Ηγουμενίτσα. — Το 2010 είχαμε υδροσίφωνας στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και το 2011 υδροσίφωνας στο Ηράκλειο. —Το 2014 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική και είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα, χαλαζόπτωση στην Καρδίτσα. — Το 2015 εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα