Καιρός: Τοπικές βροχές και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές βροχές και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας
Βροχόπτωση - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Βελτιώνεται ο καιρός από την Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές βροχές το επόμενο τριήμερο. Βελτίωση από την Παρασκευή
  • Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στις περισσότερες ηπειρωτικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Καιρός Τετάρτη

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Καιρός Πέμπτη

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεταιεξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.


Καιρός Παρασκευή

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη νότια νησιωτική χώρα τις πρωινές ώρες.Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια βόρειοι 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.


Καιρός Σάββατο

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με λίγες βροχές την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα