Καιρός: Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια την Τετάρτη

Καιρός: Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια την Τετάρτη
Στιγμιότυπο από Ναύπλιο Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές. Από το βράδυ πτώση από τα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και σχεδόν αίθριος καιρός στα υπόλοιπα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές. Από το βράδυ πτώση από τα βόρεια
  • Οι άνεμοι βαθμιαία θα αρχίσουν να στρέφονται σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ

Την Τετάρτη τοπικές βροχές προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια , ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 17 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους με την ίδια ένταση και ενισχυόμενοι τη νύχτα τοπικά σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 7/4/1904 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, ισχυρές βροχές στα πεδινά. — Το 1997 σημειώθηκε όψιμη χιονόπτωση στην Αθήνα. — Το 2003 είχαμε χιονοπτώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χιονόνερο στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. –Αντίθετα το 2006 οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 30°C στη βόρεια Κρήτη. — Το 2014 δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στο Καλλίφωνο Καρδίτσας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα