Καιρός: Τους 30 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Καιρός: Τους 30 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος
Καλοκαίρι Nick Paleologos / SOOC

Αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθεί αστάθεια. Θερμοκρασίες τοπικά έως και 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός . Το μεσημέρι και το απόγευμα φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά , κυρίως στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσουμε τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 4 με 5 μποφόρ

Η Προοπτική του καιρού

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 30 βαθμούς στα δυτικά από 14 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Σαν σήμερα στις 17/5/2012 εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στη Λαμία.

Το 1963 χιόνισε στη Πίνδο και εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά .

Στις 17 Μαΐου 1773, καθώς το πλοίο του Άγγλου εξερευνητή πλοιάρχου Κουκ έπλεε κοντά στο ακρωτήριο Στίβενς της Νέας Ζηλανδίας, σχηματίστηκαν σε μικρή απόσταση 6 υδροστρόβιλοι. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και περιγράφηκε αναλυτικά από τον πλοίαρχο Κουκ. Αυτόπτης μάρτυς και ο Άγγλος ζωγράφος Ουίλιαμ Χότζις, που συνόδευε για ένα διάστημα τον Κουκ στο ταξίδια του, σαν εικονογράφος των εξερευνητικών αποστολών. Ο Χότζις, τρία χρόνια αργότερα, απέδωσε το μετεωρολογικό φαινόμενο σε πίνακα ζωγραφικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα