Καιρός: Τριήμερο κακοκαιρίας με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Καιρός: Τριήμερο κακοκαιρίας με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους
Κακοκαιρία Eurokinissi

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στις ακτές της Αφρικής θα προκαλέσει κακοκαιρία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη νότια νησιωτική χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στα νότια τμήματα της χώρας
  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τοπικά στα νότια θα φτάσουν στα 7-8 μποφόρ
  • Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από την Πέμπτη αλλά η θερμοκρασία θα πέσει

Βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί γρήγορα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Κρήτη θα επηρεάσει τον καιρό των νοτίων τμημάτων της χώρας από τις πρωινές ώρες της Τρίτης με τη νέα κακοκαιρία να έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τους κατά τόπους ισχυρές, τις σποραδικές καταιγίδες αλλά και ισχυρούς ανατολικούς ανέμους. 

Σήμερα Τρίτη στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθυνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς στα νότια πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα ανατολικά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες την Κυριακή από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και την Μακεδονία τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Την Κυριακή στα δυτικά θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι νοτίων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις και βροχές στην Αττική 

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις και βόρειους μέτριους ανέμους Βροχές θα έχουμε από την Τετάρτη και μετά . Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και δεν θα ξεπεράσουμε τους 10 με 12 βαθμούς.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με τη θερμοκρασία να μην αλλάζει σημαντικά . Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα