Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας
Στιγμιότυπο από την Αργολίδα eurokinissi

Ο παγετός θα διατηρηθεί την Πέμπτη, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
  • Θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο αλλά διατήρηση του παγετού κυρίως στα βόρεια
  • Οι άνεμοι εξασθενήσουν σημαντικά

Στην πρόγνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στη δυτική και βόρεια χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι

Καιρός Πέμπτη

Στην πρόγνωση του καιρού αύριο Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθεί χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στη δυτική Μακεδονία.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη


Καιρός Παρασκευή

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες βαθμιαία στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές, όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή

Καιρός Σάββατο

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα το Σάββατο θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Καιρός Κυριακή

Στην πρόγνωση του καιρού την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Κυριακή


Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά στους 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα