Καιρός: Βελτιωμένος με άνοδο της θερμοκρασίας

Καιρός: Βελτιωμένος με άνοδο της θερμοκρασίας
Στιγμιότυπο από την Παραλία της Γλυφάδας eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας το επόμενο τριήμερο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο στα δυτικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κατά 3 με 4 βαθμούς και ως προς τις μέγιστες αλλά και τις ελάχιστες θερμοκρασίες
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη στο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στις Κυκλάδες μέχρι τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και ως προς τις μέγιστες και ως προς ελάχιστες τιμές της.

Η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή

Καιρός Σάββατο

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο

Καιρός Κυριακή

Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση το βράδυ στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Καιρός Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και βόρεια το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία από τους 15 βαθμούς την Παρασκευή θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα