Καιρός: Βελτιωμένος με περιορισμένη αστάθεια – Κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτιωμένος με περιορισμένη αστάθεια – Κανονικές θερμοκρασίες
Καλός καιρός Eurokinissi

Ομαλά θα κυλήσει ο καιρός και στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιωμένος καιρός το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία τοπικά 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός Παρασκευή

Στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και από το βράδυ στη Θράκη. Οι βροχές από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά θα ενταθούν ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα στα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα δυτικά 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Καιρός Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ στα δυτικά και νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός Κυριακή των Βαΐων

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου έως την Παρασκευή ενώ το Σάββατο θα πέσει στους 13.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα