“Σκιά στο αδιάβλητο των Πανελλαδικών” – Η ερώτηση Παραστατίδη

Διαβάζεται σε 3'
Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες εξετάσεις INTIME NEWS

Ο Στέφανος Παραστατίδης κατήγγειλε πως υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν με τα ίδια θέματα στα οποία είχαν εξεταστεί, την προηγούμενη ημέρα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ – Η ερώτηση στη Βουλή.

Στην καταγγελία πως υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2026 με τα ίδια θέματα στα οποία είχαν εξεταστεί, την προηγούμενη ημέρα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ προχώρησε ο Στέφανος Παραστατίδης, βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Παραστατίδη, κατά την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στις εξετάσεις με τα ίδια θέματα στα οποία είχαν εξεταστεί, την προηγούμενη ημέρα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Ο κ. Παραστατίδης κατέθεσε, μάλιστα, και σχετική ερώτηση στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ερώτηση, “εγείρονται σοβαρά ζητήματα αδιάβλητου, διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ προκαλεί προβληματισμό και η διαχείριση του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα”.

“Ζητείται από το Υπουργείο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το περιστατικό, να ενημερώσει αν έχει διαταχθεί διοικητικός έλεγχος και να διευκρινίσει εάν αποφασίστηκε η χορήγηση βαθμολογίας 100/100 στους συγκεκριμένους υποψηφίους”, υπογραμμίζει ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως για το περιστατικό έχει διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από το υπουργείο Παιδείας.

Η ανάρτηση του Στέφανου Παραστρατίδη

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Παραστατίδη

* Σκιά στο αδιάβλητο των πανελλαδικών

Η καταγγελία: Σε Εξεταστικό Κέντρο, κατά την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα ίδια θέματα στα οποία είχαν εξεταστεί, την προηγούμενη ημέρα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Η ερώτηση στη βουλή (θα συζητηθεί Παρασκευή): Εγείρονται σοβαρά ζητήματα αδιάβλητου, διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ προκαλεί προβληματισμό και η διαχείριση του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα. Ζητείται από το Υπουργείο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το περιστατικό, να ενημερώσει αν έχει διαταχθεί διοικητικός έλεγχος και να διευκρινίσει εάν αποφασίστηκε η χορήγηση βαθμολογίας 100/100 στους συγκεκριμένους υποψηφίους.

Μετά την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για κοινοβουλευτική λογοδοσία και 38 -ολόκληρες- ημέρες μετά το συμβάν το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει το συμβάν και τη διαταγή για ΕΔΕ.

Κάτι που όφειλε να κάνει από την πρώτη ημέρα καθώς πλήττεται το κύρος των Πανελλαδικών εξετάσεων ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας και την ίση μεταχείριση όλων των υποψηφίων.

Το ερώτημα παραμένει: αποφασίστηκε χορήγηση βαθμολογίας 100/100 σε συγκεκριμένους υποψηφίους για το συγκεκριμένο μάθημα και από ποιους;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα