Καιρός: Βελτιωμένος με υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτιωμένος με υψηλές θερμοκρασίες
Ήλιος στον ουρανό της Αθήνας Eurokinissi

Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα αστάθειας
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και νότια δυτικοί 4 με 6, στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 27 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 23 με 25 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι –απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Η Δεκαήμερη προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο Video

Πρόσκαιρη αστάθεια το Σαββατοκύριακο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια καθώς και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 13/5/1968 είχαμε 34°C στα Ιωάννινα. Το 2001 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των1600μ. Νεκρός ορειβάτης στον Ερύμανθο από κεραυνό. — Το 2002 σημειώθηκαν πλημμύρες στη Χίο. Το 2009 είχαμε καταιγίδες στη Β. Ελλάδα. ενω το 2013 σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στο Σωτήριο Λάρισας και τη Λαμπινού Μαγνησίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα