Καιρός: Βοριάδες και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Βοριάδες και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Κόσμος με ομπρέλες στο κέντρο της Αθήνας TATIANA BOLARI/EUROKINISSI

Πολλές βροχές από την Κυριακή και μετά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πολλές βροχές από την Κυριακή και μετά

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές με αισθητή πτώση από βδομάδα

• Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 με 8 στο Αιγαίο

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές στα ανατολικά. Από την Κυριακή και μετά πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σήμερα, Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς , στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο τους 18 με 21 ενώ στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 11-11-2021

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Οι άνεμοι από τις βραδινές ώρες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 16 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-11-2021

Γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-11-2021

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 9Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα