Καιρός: Βροχές και κρύο το Σάββατο, άνοδος θερμοκρασίας από την Κυριακή

Καιρός: Βροχές και κρύο το Σάββατο, άνοδος θερμοκρασίας από την Κυριακή
Κρύο στην Αθήνα eurokinissi

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα – Άνοδος της θερμοκρασίας Κυριακή και Δευτέρα - Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή θα έχουμε λίγες βροχές κυρίως στα νότια

Οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση

Από την Κυριακή άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου πιθανώς να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ.

 

Στην Αττική προβλέπονται  νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-02-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στα βόρεια σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα
ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-02-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά
τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

 

ΤΡΙΤΗ 25-02-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-02-2020

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μπ Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί του 10 με 13 βαθμούς Κελσίου έως την Κυριακή , ενώ τη Δευτέρα θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και με θερμοκρασίες περί τους 10ο με 12 βαθμούς Κελσίου ως την Κυριακή και αισθητή άνοδο τη Δευτέρα στους 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα