Καιρός: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Σύννεφα στα Τρίκαλα Eurokinissi

Λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές κατά περιόδους στα ανατολικά και τα νότια

  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7, και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και. θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 16 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία αίθριος καιρός . Τη νύχτα οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και κατά την διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5-6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 1/3/1953 είχαμε βραδινή χιονόπτωση στην Αττική. Το 1977 σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στη Β. Ελλάδα με αποκλεισμένα χωριά, -10°C στο Λειβαδίτι Ξάνθης και απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα